7 Ağustos 2015 Cuma


Hamile kaldığımdan bu yana sağlıklı gıdalar tüketmeye çabalıyoruz ailecek. Hamilelik bitti, şimdi de emzirme dönemi başladı, en dikkat ettiğimiz konu ise asitli gıdalardan uzak durmak.

Bu yüzden evde komposto, meyve suyu eksik olmuyor. Her hafta başka bir meyveyi hazırlıyorum afiyetle tüketiyoruz. Sevgilime takılıyorum yakında senin de kompostonu yaparsam hiç şaşırma diye :)


Mükemmel rengi, lezzetli tadıyla vişne suyu tarifim karşınızda...

Malzemeler
2 Kg vişne
4 Su bardağı şeker
12 Su bardağı su
1 Adet ince çubuk tarçın

Hazırlanışı
* Vişnelerin saplarını ayıklayıp, güzelce yıkıyoruz.
* Geniş bir tencereye su ve vişneleri koyup, yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika kaynatıyoruz
* Delikli bir kaşık yardımı ile vişneleri kevgirin üzerine alıyoruz


* Tencereye çubuk tarçını ve şekeri koyup 5 dakika daha kaynatıyoruz.
* Vişneleri kevgirden geçiriyoruz, çekirdek ve kabukları kevgirin üzerinde kalıyor bu durumda.
* Tencerede kaynayan suyun içine kevgirden geçirdiğimiz, vişne posasını da koyup, soğumasını bekliyoruz.
* Şişelere doldurup oda ısısına gelince buzdolabına koyuyoruz


* Soğuk şekilde servis yapabiliriz

Not:
Vişneleri kevgirden geçirmeden, şekli bozulmadan, tencerede şeker ve tarçınla kaynamış suyun içine  koyup tüketirseniz de komposto olacaktır. 

Bu sıcak günlerde sevdiklerinizle birlikte keyifle tüketmeniz dileğiyle...

Afiyet olsun...

Tagged: , ,

2 yorum:

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...