25 Haziran 2015 Perşembe


Bizim evde börek çok sık pişer, tepsinin ölçüsüne bağlı olarak ya yufka artar yada düzgün olmayan kenarlarını çıkardığımızdan parça yufkalar kalır. 

Siz de benim gibi bu yufkaları atmaya kıyamıyorsanız ama bu kadarcık yufka ile de ne yapılır diye düşünüyorsanız çok leziz bir tarifim var. 
Elinizin altında bulunabilecek, aniden gelen misafire çıkarılabilecek, genelde her evde bulunan malzemelerle yapılan bir tarif, mücver gibi yağın içinde pişmediğinden de daha hafif ve sağlıklı oluyor.

Şimdiden ellerinize sağlık...


Malzemeler

1 Adet yufka
3 Adet yumurta
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
1 Çay bardağı süt
2 Dal taze soğan
3-4 Dal maydanoz
3 Dal dereotu
1 Çay bardağı lor yada peynir
2 Yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

*Yumurta, zeytinyağı, süt güzelce çırpılır.
Ufak ufak parçalanmış yufka bu karışıma ilave edilir ve 5 dakika bekletilir.
İnce ince doğranmış taze soğan, dereotu, maydanoz, tuz ve peynir/lor ilave edilerek dinlenen karışıma karıştırılır.
Teflon tava ısıtılır tereyağı konur ve eritilir. Üzerine karışımın hepsi konur ve kaşık yardımı ile düzeltilir.
Altı pişince bir tabak yada düz bir kapak yardımı ile ters çevrilir. Bu tarafı da pişince lezzetli ve pratik böreğimiz servise hazır.

Keyifli sofralarınızın olması dileğiyle, afiyet olsun...

Tagged: , ,

2 yorum:

  1. Çok lezzetli ve tam sahurluk bir börek olmuş ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim guzel yorumunuz icin asil sizin ellerinize saglik

      Sil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...