29 Mart 2014 Cumartesi

sürpriz kek, süpriz kek, kek, tatlı, ikram, misafir için, 5 çayı, çay yanına, tatlı,  ne pişirsem, bugün ne yapsam, sos, çikolata

Katar'dan gelen canım arkadaşım Gülçin'i ve annesi sevgili Sevinç Teyzeyi görmek için Ayvalık'a gidiyoruz. İnanılmaz becerikli Sevinç Teyzeye elimiz boş gitmek olmaz, o yüzden değişik bir kek arayışına giriyorum.

İlk bakışta kakaolu duran bu keki ısırdığınızda yada böldüğünüzde içinin sade olduğunu görüyorsunuz, Sürprizzzz :)

Dışındaki çikolata sosu, kekimizi pastaya çeviriyor. Hindistan cevizi ise Lokum a...

Servisi ve tüketmesi pratik, bunun yanında inanılmaz bereketli.
Tarif Cahide Jibek'ten...

Malzemeler   (28*28 kare borcam için)
4 Adet Yumurta
1,5 Su bardağı şeker
1 Su bardağı süt
2/3 Su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı kullandım)
3 Su bardağı un
2 Adet kabartma tozu
1 Adet şekerli vanilin
1/2 Adet limonun kabuk rendesi

Sosu için malzemeler
2 Yemek kaşığı kakao
1 Su bardağı su
3 Su bardağı süt
5 Yemek kaşığı toz şeker
1 Adet Kare bitter çikolata (80 Gram)

Üzeri için
2 Paket hindistan cevizi (90 Gram)
İsterseniz;
Süs şekeri, badem, ceviz..vs kırıntısı 

Yapılışı
*Sosu soğuk olarak kullanacağımız için öncelikle onu hazırlayalım;
Sos
Çikolata hariç tüm malzemeleri tencereye koyup, kaynayana kadar karıştırıyoruz.
3-4 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıp, içine çikolatamızı kırarak atıyoruz.
Karıştırarak çikolatayı eritip, homojen bir sos elde ediyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kabuk tutmasın diye de ara sıra karıştıralım.

sürpriz kek, süpriz kek, kek, tatlı, ikram, misafir için, 5 çayı, çay yanına, tatlı,  ne pişirsem, bugün ne yapsam, sos, çikolata

*Şimdi sıra kekimizde;
Kek
Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz
Yağ ve sütü ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz
Elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilini de ilave ediyoruz, güzelce karıştırıp, yağlanmış ve hafif unlanmış borcama döküyoruz
Tepsiyi 3-4 defa masaya vuruyoruz ki içindeki hava kabarcıkları çıksın ve kekimizin şeklini bozmasın 
200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Kürdan testi yapabiliriz, benimki 25 dakikada pişti
Keki fırından çıkarıp soğuması ve dinlenmesi için bekletiyoruz. 

sürpriz kek, süpriz kek, kek, tatlı, ikram, misafir için, 5 çayı, çay yanına, tatlı,  ne pişirsem, bugün ne yapsam, sos, çikolata

sürpriz kek, süpriz kek, kek, tatlı, ikram, misafir için, 5 çayı, çay yanına, tatlı,  ne pişirsem, bugün ne yapsam, sos, çikolata

Soğuduktan sonra tepsiden çıkarıp, küçük kareler şeklinde kesiyoruz. (Çok minik olursa tüm çikolata sosunu çeker ve beyaz kısmı kalmaz, büyük olursa da yemesi pratik olmaz)

*Süsleme;
Kestiğimiz parçaların her yüzünü çok hızlı şekilde sosa batırıp çıkarıyoruz. Unutmayın asla içine atmak yok, sadece dışı bulansın yeter. Sıvı olduğu için hemen içine çekecektir.

sürpriz kek, süpriz kek, kek, tatlı, ikram, misafir için, 5 çayı, çay yanına, tatlı,  ne pişirsem, bugün ne yapsam, sos, çikolata

sürpriz kek, süpriz kek, kek, tatlı, ikram, misafir için, 5 çayı, çay yanına, tatlı,  ne pişirsem, bugün ne yapsam, sos, çikolata

Sosladığımız parçaları tepsiye sıralıyoruz, 1-2 dakika dinlendiriyoruz ardından hindistan cevizi tabağına alıp her yanını buluyoruz.

sürpriz kek, süpriz kek, kek, tatlı, ikram, misafir için, 5 çayı, çay yanına, tatlı,  ne pişirsem, bugün ne yapsam, sos, çikolata

En az 2 saat dinlendiriyoruz, artık servise hazır.

sürpriz kek, süpriz kek, kek, tatlı, ikram, misafir için, 5 çayı, çay yanına, tatlı,  ne pişirsem, bugün ne yapsam, sos, çikolata

Afiyetler olsun...

Tagged: , , , ,

6 yorum:

  1. Cok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim gerçekten yemesi çok keyifli , tavsiye ederim

      Sil
  2. Hamarat arkadasim Benim . Ne yapsa guzel oluyor..

    YanıtlaSil
  3. Saol fıstığım benim, kime çekmişim acaba :)

    YanıtlaSil
  4. Şshane elinize sağlık

    YanıtlaSil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...