5 Kasım 2013 Salı

dana nuar, dana rosto, et yemekleri, lezzetli yemek, ne pişirsem, tranç eti, dananın bölümleri, misafire yemek

Sevdiklerinize, misafirlerinize hazırlayabileceğiniz leziz bir et yemeği. Sevgilimin "bütün et pişirir misin" ricası üzerine zevkle ve sevgiyle yapılmış ve karşınıza çıkmış bulunuyor kendileri. 

Eğer fileniz varsa (ki ben de yoktu) etin ortasını delip havuç da koyabilir ve fileye sarıp aynı şekil pişirebilirsiniz. Fakat filesiz dağılabilir diye ben riske girmedim. Havuçla biraz daha renkli olacaktır sizin zevkinize kalmış, bu hali bile enfesti. Şimdiden ellerimize sağlık diyelim ve tarifimize geçelim. 

Malzemeler
700-800 Gram Dana Tranç (Nuar etinden de yapabilirsiniz ama o biraz daha sert oluyor)
2 Adet Domates
2 Adet Çarliston biber
1 Yemek kaşığı salça
3-4 Adet defne yaprağı
2 Adet soğan
Tuz, Karabiber, Kekik, Kırmızı Pul Biber

Püre Malzemeleri
4 Adet ufakça patates
1 Su bardağı süt
1 Kaşık tereyağı
Tuz
Püre Yapımı
Patatesleri kaynat, soy, ez, tencereye koy, orta ateşte tereyağı ile karıştır, sütünü dök, tuzunu ekle, kıvamını alınca ocaktan al tamamdır.

Yapılışı
*Dana etimizi bir kaç yerinden bıçakla delerek, defne yaprakları, elma dilimi soğanlar ve üzerini örtecek kadar su ile birlikte düdüklü tencereye koyuyoruz.

dana nuar, dana rosto, et yemekleri, lezzetli yemek, ne pişirsem, tranç eti, dananın bölümleri, misafire yemek

*Düdüğünden buhar çıkmaya başladıktan sonra en kısık ateşe alıp, 35 dakika pişiriyoruz. Açınca kontrol edelim, gerekirse kapağını açıp biraz daha pişirelim
*Et suyunu süzüp, içine salça, baharatlar, tuz, domates ve biberleri ilave ederek karıştıralım
*Fırın tepsimize eti koyalım, etin 1/3 üne gelecek şekilde et suyu karışımını da ekleyelim.
*Üzerini alüminyum folyo ile saralım
*200 derecelik önceden ısıtılmış fırında folyo ile yaklaşık 1 saat , Folyoyu çıkarıp hafifçe kızarana kadar (yaklaşık 15 dakika) daha pişirelim. Pişerken arada açıp suyun
dan üzerine gezdirelim ki kurumasın.
*Piştikten sonra dilimleyip üzerine suyundan gezdirerek afiyetle yiyebilirsiniz.
*Benim servis önerim püre hazırlayıp üzerine etleri dilimleyerek yerleştirmeniz.

dana nuar, dana rosto, et yemekleri, lezzetli yemek, ne pişirsem, tranç eti, dananın bölümleri, misafire yemek

Etler yumuşacık ve lezzetli oluyor, püre ile yemesi de kolay. Mutlaka üzerine az miktarda olsa suyundan gezdirin.

Tranç; dönerin ana malzemesini oluşturuyor o yüzden nuar dan daha yumuşak ve leziz.

Afiyet olsun...




Tagged: , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...