13 Kasım 2013 Çarşamba

çin salatası, salata, pirinç, pilav, hafif, ikramlık, ne pişirsem, tuzlu yanına, tatlı yanına, çay yanında, kornişon,garnitür, mısır, misafir

Tuzlu yaptınız, tatlı da peki yanına salata olarak ne yapsak acaba. Kısır mı, kereviz mi patates salatası mı, peki siz sıkılmadınız mı aynı şeyleri tekrar tekrar yemekten.

Erkekleri yollayıp, bizim evde bayanlar partisi yapmaya karar verince bu salata işi üzerinde bayağı bir düşündüm ve üniversite yıllarında ev arkadaşım sevgili Peri'nin her Bursa ya gidişinde getirdiği; annesi Oya teyzenin marifetli ellerinden çıkma Çin Pilavı aklıma geldi.

Evet hem rengarenk iç açıcı, hem ferah ve çok lezzetli bir salata bu. Hazırlarken biraz oyalıyor ama gören mutlaka tarifini istiyor haberiniz olsun.

Salata fakat gayet doyurucu, hadi hep beraber nasıl yapılıyor bakalım;

Malzemeler

Pilavı için
2 Su bardağı pirinç (Jasmine-uzun pirinç çok yakışıyor bu salataya)
3 Su bardağı kaynamış su
1 Kahve fincanı dolmalık fıstık (Çam fıstığı)
2 Yemek kaşığı sıvı yağ 
Tuz

Ek Malzemeler
1 Kavanoz Garnitür (500 Gramlık olanından) (yaklaşık 2 su bardağı)
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
1 Ufak kutu mısır konservesi (yaklaşık 1 su bardağı)
1 Demet dere otu (ince ince doğranmış)
1 Demet maydonoz (ince ince doğranmış)
10 Adet minik salatalık turşusu (minik minik doğranmış)
Tuz, Karabiber, Pul Biber
İstenirse 1/2 Limonun suyu (ben koymadım)
İstenirse 3 sap taze soğan (minik doğranmış) (ben koymadım)

Süslemek için
3 Adet havuç (rendelenecek)
1 Yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı
*Pirinçleri 3-4 su yıkayıp, ılık suyun içinde 20 dakika bekletiyoruz ve süzüyoruz
*Tenceremize 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup 1 fincan fıstığı hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
*Pirinçleri  de ilave edip 4-5 dakika daha kavuruyoruz. Tuzunu ilave edip kaynar suyu üzerine dökerek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. 

*Pişen pilavımızı ayrı bir kaba alıp iyice soğuyana kadar bekletiyoruz.

çin salatası, salata, pirinç, pilav, hafif, ikramlık, ne pişirsem, tuzlu yanına, tatlı yanına, çay yanında, kornişon,garnitür, mısır, misafir

*Soğuyan fısıtıklı pilavımızın içine; ek malzemelerimizin hepsini ekliyoruz. Pirinçleri kırmadan iyice karıştırıyoruz.
*Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte havucu 4-5 dakika kavuruyoruz. Rengi daha da turuncu olacak.
*Kek kalıbının içini strech film ile kaplıyoruz, kavrulan ve soğuyan havucumuzu en alta güzelce yayıyoruz. (Bu kısım en üstte gözükeceğinden her tarafına eşit koymaya özen gösterin)
*Üzerine tüm karışımı döküyoruz ve kalıptan çıkarırken dağılmasın diye kaşıkla iyice bastırıyoruz

çin salatası, salata, pirinç, pilav, hafif, ikramlık, ne pişirsem, tuzlu yanına, tatlı yanına, çay yanında, kornişon,garnitür, mısır, misafir
*Üzerini de strech ile kaplayıp buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
*Servis tabağımızın üzerine ters çevirip, strech filmi çıkardığımızda bu muhteşem manzara bizi karşılıyor. 

çin salatası, salata, pirinç, pilav, hafif, ikramlık, ne pişirsem, tuzlu yanına, tatlı yanına, çay yanında, kornişon,garnitür, mısır, misafir

Ben boş kısmına da maydonoz yerleştirdim.

Notlar
Limon dökmeden de gayet hoş bir lezzet
Çiğ soğan mideme dokunduğundan eklemedim, siz seviyorsanız mutlaka ilave edin çok yakışıyor.
İsterseniz kırmızı biberi de ufak ufak kesip ekleyebilirsiniz, daha renkli gözükecektir.
Dilerseniz limon yerine az miktarda nar ekşisi de eklenebilir.

Artık süslemesi ve ilaveleri sizin zevkinize kalmış. 

Bu arada bayanlar günü ikramlarım; Etli Börek, Un Kurabiyesi, Çin Salatası ve Burma Baklava idi. 

çin salatası, salata, pirinç, pilav, hafif, ikramlık, ne pişirsem, tuzlu yanına, tatlı yanına, çay yanında, kornişon,garnitür, mısır, misafir

çin salatası, salata, pirinç, pilav, hafif, ikramlık, ne pişirsem, tuzlu yanına, tatlı yanına, çay yanında, kornişon,garnitür, mısır, misafir


Mutlu ve bol muhabbetli sofralarınızın olması dileğiyle...



Tagged: , , ,

7 yorum:

  1. Çok hoş bir blog olmuş...
    Hem samimi hem de içten çok sevdim izlemeye aldım...
    Tekrar Görüşmek dileğiyle ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Çooook mutlu oldum :))

      Sil
    2. Ben de sizi izlemeye aldım :)

      Sil
  2. Merhaba :) Nefis yemek tariflerinde bloğunuzun olduğunu görmüştüm. Ziyaret edeyim dedim. Nefis bir salata olmuş. Bana da beklerim. Sevgi ve muhabbetle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldiniz, iyi ki geldiniz. Salata cok keyifli oldu gercekten. Ben de hemen geliyorum sizin blogunuza

      Sil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...