25 Aralık 2012 Salı


Et yemeği sevenler için; hazırlık süreci kısa olan harika bir tarifim var. Etleri çiğden koyduğumuz için haşlama falan gibi zamanınızı alacak bir hazırlık sürecinden yırtıyoruz.

Etler pişer mi diye hiç endişe etmeyin lokum gibi oluyor.


Normalde içine her şeyi biraz kızarttıktan sonra koyduklarından midemi çok ekşitir Kağıt Kebabı. O yüzden çiğden koymak benim gibi midesi rahatsız olanlara ve bu kebap kendisine ağır gelenlere süper bir çözüm oldu.

Gerekli Malzemeler

400 Gram Kuzu Eti (Dana eti koyarsanız pişmeyecektir)
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Domates
1 Soğan
1 Kırmızı biber (çiğ olacak)
2 Adet sivri yeşil biber
1/2 Demet maydanoz
1 Patates (küp küp doğranmış)
1 Havuç  ( ""     ""       "" )
1/2 Su bardağı bezelye
Tuz , Kekik , Kimyon, Karabiber, Kırmızı Pul Biber

Yağlı kağıt (Pişirme kağıdı)

Yapılışı

Etimizi güzelce yıkayıp baharatlarla bir güzel harmanlayalım.
Tereyağı ve Zeytinyağı hariç tüm yemeklik malzemelerimizi genişçe bir kapta karıştırıp (malzemeleri irice doğruyoruz ki içinde erimesin), etlerimizi de üzerine ekleyelim.

Fırın tepsisi kadar yağlı kağıt keselim ve çeşmenin altında ıslatıp elimizde sıkalım. kumaş gibi olacak onu serip karışımın 1/3 ünü içine koyalım, üzerine az zeytin yağı gezdirelim ve bir parça tereyağı koyup, karşılıklı kenarlarını birbirinin üzerine kapatalım. Yan kenarlarını ise arkaya doğru katlayarak güzelce paketleyelim.

Geriye kalan karışımı da 2 eşit parçaya bölerek aynı şekilde hazırlayın. Bıçak yardımı ile birkaç yerinden delikler açarak önceden 200 derece de ısıtılmış fırında 55-60 dakika pişirelim.

Sonra da yanına tavsiye olarak bademli pilav yapalım. mmmhhh keyfine doyum olmaz.

Afiyetler olsun efendim...



Tagged: , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...